Opi juoksemaan terveellisesti

LUONNOLLISEN JUOKSUN JUOKSUKOULU

JUOKSUKOULU ANTAA EVÄÄT NAUTINNOLLISEEN JA TERVEELLISEEN JUOKSUUN

Juoksukoulu keskittyy olennaiseen - Juokseminen on ihmiselle luonnollinen tapa liikkua. Kehomme ominaisuudet sopivat erinomaisesti juoksemiseen. Silti suuri osa juoksun harrastajista kokee erilaisia kipuja ja vaivoja. Harvemmin kuitenkaan kiinnitetään huomiota juoksutekniikkaan vaan syytä haetaan muualta.

Luonnollinen juoksu on pehmeää, turvallista ja taloudellista. Luonnollisella juoksutekniikalla voit merkittävästi vähentää jalkojen haitallista kuormittumista ja parantaa juoksun taloudellisuutta.

Juoksukoulussa saat runsaasti henkilökohtaisia ohjeita ja vinkkejä miten voit kehittää omaa juoksuasi pehmeämmäksi ja terveellisemmäksi. Koulu soveltuu kaiken tasoisille juoksuharrastajille ja aloitteleville.

"Huippuhyvä kurssi ja innostava vetäjä. Suosittelen."

Mitä on luonnollinen juoksu?

Juokseminen on ihmiselle luonnollinen tapa liikkua. Miljoonia vuosia sitten ihminen alkoi liikkua kahdella jalalla ja kädet jäivät vapaiksi ravinnon ja veden kantamiseen. Juokseminen on ollut tärkeä osa ihmislajin selviytymistä niin ravinnon hankinnan kuin puolustautumisenkin kannalta. 

Ihmisen elimistö sopii erityisen hyvin pitkien matkojen juoksemiseen. Luonnollisessa juoksussa jalka itse toimii vaimentimena, askel on pehmeä, turvallinen ja taloudellinen. 

TAKAISIN VALIKKOON

Miksi juosta luonnollisesti?

Vuosikymmenten ajan olemme tottuneet käyttämään pehmeitä, mutta samalla hyvin tukevia lenkkareita. Tämä on ohjannut meitä siihen, että jalka voi juoksussa iskeytyä maahan kantapää edellä.

Pehmeistä ja tuetuista jalkineista huolimatta törmäysvoima voi olla moninkertainen luonnollisen juoksun askeleen törmäysvoimaan verrattuna. Elimistöllemme on paljon turvallisempaa ja terveellisempää juosta tavalla, joka ei kuormita sitä tarpeettomasti.

TAKAISIN VALIKKOON

Miten luonnollista juoksua voi harjoitella?

Luonnolliseen juoksuun siirtyminen vaatii himpun malttia. Jaloista löytyy yllättäen aivan "uusia lihaksia", jotka saattavat aluksi kipeytyä ja ylirasittua. Itse juokseminen on kuitenkin yllättävän yksinkertaista, kun sen oivaltaa. Onhan se meillä geeneissä - itse asiassa kyse on väärän tavan pois oppimisesta.

Parasta olisi juosta paljain jaloin. Se ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Siksi tarvitsemme luonnolliseen juoksuun sopivat kengät.

Kenkien tulee soveltua luonnolliseen juoksuun. Oikea kenkä ohjaa helposti oikeaan askeleeseen.

Helpointa luonnolliseen juoksuun siirtyminen käy ammattilaisen ohjauksessa juoksukoulussa.

TAKAISIN VALIKKOON

Sopiiko juoksukoulu minulle?

Luonnollisen juoksun koulu soveltuu lähes kaikille. Sinun kannattaa osallistua kurssille, jos

 • olet aloittamassa juoksuharrastusta
 • haluat kehittää nykyistä juoksutekniikkaasi terveellisemmäksi ja taloudellisemmaksi
 • et ole varma juoksetko nyt oikein ja terveellisellä askeleella
 • sinulla on juoksun aikana tai jälkeen kipuja jaloissa tai muualla vartalossa

Jos olet epävarma voitko osallistua juoksukouluun, ole rohkeasti yhteydessä luonnollisen juoksun asiantuntijaan ja valmentajaan mika.kanervo@mixathlon.com.

TAKAISIN VALIKKOON

 

 

 

Mitä opin Luonnollisen juoksun kurssilla?

Kurssin kestää 2 tuntia. Sen aikana

 • keskitytään olennaiseen eli juoksemiseen
 • ymmärrät miksi on tärkeää juosta luonnollisesti
 • opit luonnollisen juoksun asennon, rytmin, askelluksen ja rentouden
 • näet videokuvaa juoksutekniikkasi kehityksestä kurssin aikana
 • saat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

TAKAISIN VALIKKOON

Minkälainen ohjaaja kurssilla on?

Kurssin ohjaajana toimii Mika Kanervo. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus Luonnollisen juoksun ohjaamisesta. Koulutukseltaan hän on liikuntatieteen maisteri. Mika on itse käyttänyt ainoastaan ohutpohjaisia kenkiä 10 vuoden ajan ja juossut mm. maratonin FiveFingers-kengillä.

TAKAISIN VALIKKOON

Miksi juoksukoulumme ovat niin suosittuja?

Mixathlon on järjestänyt luonnollisen juoksun koulua jo lähes 10 vuoden ajan. Kurssi on 2 tunnin tehokurssi, jossa keskitytään olennaiseen. Valmentajana toimii liikunnan ammattilainen, joka huomioi osallistujien yksilölliset tarpeet ja antaa runsaasti yksilöllisiä ohjeita.

Yksi tärkeimmistä asioista juoksukoulussa on luonnollisen juoksun idea, miten kehomme toimii juoksussa ja mikäkin asia on tärkeä. Harjoitteet ovat yksinkertaisia, mutta toimivia ja jokaiselle sopivia.

Kurssilla on hauskaa ja kannustavaa. Vaikka harjoitellaankin tiiviisti, huumoria mahtuu aina mukaan. Otamme avoimesti vastaan rakentavaa palautetta. 100% kurssilaisista suosittelisi kurssia kaverilleen.

TAKAISIN VALIKKOON

Lue alta kurssilaisten palautteita.

Kokemuksia luonnollisen juoksun kurssista

"Huippuhyvä kurssi ja innostava vetäjä. Suosittelen."

"Paljasjalkakenkiä jo pari vuotta käyttäneenä sain viimein asiantuntevat ohjeet taloudelliseen, luonnolliseen juoksutekniikkaan. Kurssin jälkeen ensimmäinen treenilenkki osoitti sen kannattavaksi: pk-lenkillä tahti muuttui 7.30min/km -> 6.30min/km samoilla sykkeillä. En olisi uskonut tekniikan näin paljoa vaikuttavan!"

"Juoksun tehokurssi, joka tuo jonka opeilla välttää vaivoja ja saa lisää tekemisen iloa ja suorituskykyä omaan juoksuun."

"Kurssi antoi vinkit juoksutekniikkaan asiantuntevasti. Juoksuharrastuksen aloittamisen kannalta pidin kurssia tärkeänä. Suosittelen muillekin jo juoksua harrastaville ystävilleni mieluusti."

"Asiantunteva koulutus, hyvä porukka mukana, henkilökohtaista ohjausta ja paljon hyvää vinkkiä jatkoon itselle."

"Hyvä sisältö ja toteutus ja paljon oppia mukavalta opettajalta."

"Olin todella tyytyväinen kurssilla käsiteltyihin asioihin, niin teoriaan kuin käytännön harjoituksiinkin. Oli mahtavaa saada konkreettisia, yksilöllisiä ohjeita, joiden avulla pystyin jatkamaan harjoittelua myös kotona."

SEURAAVAT LUONNOLLISEN JUOKSUN TEHOKURSSIT

Jyväskylä, Kampuksen kenttä. Ti 18.6. klo 17-19.

Luonnollisen juoksun kurssi

59,00 sis. alv 24 %

Luonnollisen juoksun peruskurssi on juuri sinulle, joka haluat nauttia hölkkäämisestä ja juoksemisesta terveenä läpi elämän. Juokseminen voi siis olla nautinnollista.

Kurssi sopii sinulle, joka haluat aloittaa terveyttä edistävän juoksemisen tai palaat uudelleen juoksun pariin. Kurssi sopii myös kokeneemmalle juoksijalle, kun haluat tarkistaa juoksutekniikkasi ja saada vinkkejä sen muuttamiseksi luonnollisemmaksi ja terveellisemmäksi.

Kurssi kestää 2 tuntia.

 • Ymmärrät miksi luonnollinen juoksutekniikka on tärkeä
 • Opit luonnollisen juoksun peruselementit
 • Arvokkaita neuvoja miten voit muuttaa nykyistä juoksutekniikkaasi luonnollisemmaksi
 • Ohjeita luonnollisen juoksutekniikan harjoiteluun
 • Oma juoksutekniikka videoidaan kurssin aikana kahdesti, jotta näet itse miten tekniikkasi muuttuu harjoitusten myötä.
 • Lisäksi saat vinkkejä miten valita oikeanlaiset kengät luonnolliseen juoksuun.

Jos haluat järjestää Luonnollisen juoksun kurssi kaveriporukalle tai muulle ryhmälle, ota yhteyttä info@mixathlon.com tai 050 369 20 39.

Luonnollisen juoksun kurssilla
 • Ymmärrät miksi luonnollinen juoksutekniikka on tärkeä
 • Opit luonnollisen juoksun peruselementit
 • Arvokkaita neuvoja miten voit muuttaa nykyistä juoksutekniikkaasi luonnollisemmaksi
 • Ohjeita luonnolisen juoksutekniikan harjoiteluun
 • Oma juoksutekniikka videoidaan kurssin aikana kahdesti, jotta näet itse miten tekniikkasi muuttuu harjoitusten myötä.
 • Lisäksi saat vinkkejä miten valita oikeanlaiset kengät luonnolliseen juoksuun.
Kurssi kestää 2 h
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00