Paljasjalkakengät frisbeegolfiin

Hyvä tuntuma alustaan auttaa tarkkoihin heittoihin

Parempi heittotuntuma

Frisbeegolfissa heittoasento, tasapaino ja koordinaatio ovat tärkeässä roolissa, jotta kiekko lähtee sinne minne haluat. Jalkapohjassamme on satoja reseptoreita, jotka kertovat aivoillemme alustan muodoista. Mitä ohuempi pohja kengässä on, sitä paremmin reseptorit toimivat.

Ohut- ja notkeapohjaisten "paljasjalkakenkien pohja on vain reilut pari milliä mallista riippuen. Siksi ne mahdollistavat merkittävästi paremman tuntuman alustastaan ja auttavat tasapainossa sekä oikeassa heittotekniikassa.

Frisbeegolf-ratojen maasto vaihtelee, mutta pääsääntöisesti ne ovat helppokulkuista polkua, ruohikkoa ja metsää. Siksi jäykille, paksuphjaisille ja  tuetuille kenkille ei ole tarvetta. Itse asiassa pito alustaan on parempi mitä notkeampi pohja kengässä on ja mitä paremmin se myötäilee alustan muotoja. Frisbeegolfiin soveltuvat kenkämallit, joissa varpaat ovat yhdessä (Feelmax, Vivobarefoot) tai mallit, joissa varpaille on omat pienet taskunsa (FiveFingers). Se kumpi sinusta tuntuu mukavammalta ratkaisee 🙂

Kuntosalitreeni jaloille

Luonnossa liikkuminen on jalkaterille ja koko vartalolle erittäin hyvää liikuntaa. Frisbeegolf on luonnossaliikkumista parhaimmillaan. Se kehittää mm. liikkuvuutta, kestävyyttä, koordinaatiota, tasapainoa, voimaa ja nopeutta. Lisäksi se on huikean hauskaa.

Jaloille Frisbeegolf tarjoaa erinomaista jumppaa. Maastossa on usein kuoppia, juuria, kantoja, kiviä ja erilaisia kaltevuuksia, jotka ovat kuin kuntosali jaloillemme. Ohutpohjaisilla kengillä saat tehokkaan jumpan jaloillesi, kun samalla nautit pelaamisesta.

Turvallisesti ohutpohjaisilla kengillä

Usein kuulee sanottavan, että turvallinen maastossa liikkuminen vaatii paksut kova- ja jäykkäpohjaiset kengät, joissa on jäykkä varsi nilkassa. Onko näin? Täysin tunteettomilla kengillä voit toki tarpoa yli terävien kivien ja potkia jalkojasi juuriin ja kantoihin varsin huolettomasti. Toisaalta, jos kuljet luonnossa paljain jaloin, huomaat nopeasti miten pian osaatkin kulkea kolhimatta jalkojasi. Tietysti järki täytyy pitää matkassa ja kengät valita olosuhteuden mukaan.

Frisbeegolf -radat ovat turvallisia liikkua ohuemmillakin kengillä. Ohut, matala pohja saattaa itseasissa olla turvallisempi kuin korkea, kova pohjainen kenkä, jossa on kulmikas pohjan reuna. Tyypillisiä vammoja luonnossa liikkumisessa on nilkan nyrjähdykset. Ohutpohjaisella kengällä tuntuma alustaan on parempi eikä pohjassa ole terävää reunaa, jonka yli nilkka nuljahtaa helposti. Ihmisen sisäänrakennettu aistijärjestelmä tottuu nopeasti ohjaamaan liikkeitämme turvalliseksi ohutpohjaisilla kengillä.

FRISBEEGOLF KENGÄT

Olemme koonneet valikoimaamme frisbeegolfiin soveltuvia ohutpohjaisia paljasjalkakenkiä. Paljasjalkakenkähän tarkoittaa sitä, että tuntuma on kuin liikkuisi paljain jaloin. Kenkien kanssa voi siis käyttää normaalisti sukkia. FiveFingerseissä käytetään varvassukkia.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00