Juoksu on perusliikuntamuoto

Juoksukurssilta vauhtiin turvallisesti oikealla tekniikalla

Mitä on luonnollinen juoksu?

Juokseminen on ihmiselle luonnollinen tapa liikkua. Miljoonia vuosia sitten ihminen alkoi liikkua kahdella jalalla. Näni kädet jäivät vapaiksi ravinnon ja veden kantamiseen. Vielä tänäkin päivänä on heimoja, joissa ravintoa hankitaan juoksemalla eläin näännyksiin.

Juokseminen on siis ollut tärkeä osa ihmislajin selviytymistä. Luonnollisen juoksun askel on pehmeä - askel alkaa jalkaterästä ja jalka itse toimii vaimentimena sen sijaan, että askel alkaisi kantapäästä voimakkaalla törmäyksellä maahan.

Miksi juosta luonnollisesti?

Vuosikymmenten ajan olemme tottuneet käyttämään pehmeitä, mutta samalla hyvin tukevia lenkkareita. Tämä on ohjannut meitä siihen, että jalka voi iskeytyä maahan kantapää edellä.

Pehmeistä ja tuetuista jalkineista huolimatta törmäysvoima voi olla moninkertainen luonnollisen juoksun askeleen törmäysvoimaan verrattuna vaikka juostaisiin jopa paljan jaloin. Siksi elimistöllemme on paljon turvallisempaa ja terveempää juosta tavalla, joka ei kuormita sitä tarpeettomasti.

Miten luonnollista juoksua voi harjoitella?

Luonnolliseen juoksuun siirtyminen vaatii malttia. Jaloista löytyy yllättäen aivan "uusia lihaksia", jotka saattavat aluksi kipeytyä ja ylirasittua. Itse juokseminen on yllättävän yksinkertaista, kun sen oivaltaa.

Parasta olisi juosta paljain jaloin. Se ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Siksi tarvitsemme luonnolliseen juoksuun sopivat kengät.

Kenkien tulee soveltua luonnolliseen juoksuun. Oikea kenkä ohjaa helposti oikeaan askeleeseen. Helpointa luonnolliseen juoksuun siirtyminen käy ammattilaisen ohjauksessa juoksukurssilla.

Juoksukurssilta polulle turvallisesti

Luonnollisen juoksun kurssi auttaa ymmärtämään miksi luonnollinen juoksutekniikka on terveellinen ja taloudellinen.

Kurssilla oma juoksutekniikka kuvataan kahdesti, jotta näet miten juoksusi on muuttunut harjoitusten myötä.

Harjoitusten avulla opit askeltamaan oikein ja hyödyntämään jalkojesi elastisuutta.

Oikea asento, jalkojen ja käsien liike sekä askeltiheys ovat perusasioita, jotka opit jo luonnollisen juoksun kurssilla.

Suositteluindeksi NPS
%

UUTUUS! FOOTBIC

Huikea Joulahja ystävälle!

Footbic on on Suomessa kehitetty jalkaterän vahvistamiseen ja kuntoutukseen kehitetty ohjelma.

Footbic-palloilla pystyt aktivoimaan ja kuntouttamaan jalkaterän lihaksia monipuolisesti ja tehokkaasti.

Lue lisää alla olevasta linkistä ja tilaa omasi nyt!

FOOTBIC

MIXATHLON on luonnollisen juoksun asiantuntija. Autamme sinua juoksemaan terveellisesti ja nauttimaan jokaisesta askeleesta.

Tietosuoja

MIXATHLON

Vanha Sipilän kuja 13

41940 Vesanka

050 369 2039

info@mixathlon.com